Bij nationale en internationale corporate vastgoedondernemingen is een enorme behoefte aan verbetering van processen zoals verhuren, taxeren, servicekosten administratie en het optimaliseren van communicatie met huurders en leveranciers. Daarnaast zijn ze op zoek naar slimmere, efficiëntere en veiligere oplossingen voor beheer van vastgoeddata, waarmee wordt voldaan aan interne en externe wet- en regelgeving.

 

Op 10 juli jl. tekenden Jörg von Ditfurth  en Hendrik Aholt van Deloitte Consulting GmbH een exclusieve  overeenkomst met Kees van Iwaarden en Johan Mastenbroek, de ondernemers achter LOEK!, een Nederlandse blockchain onderneming, die slimme software oplossingen bouwt voor de nationale en internationale vastgoedmarkt.

 

De samenwerking is erop gericht om anders te kijken naar vastgoedprocessen en daar een nieuwe generatie software voor te ontwikkelen. Slimme software, die een gebouw, als een zelfstandige digitale entiteit, zichzelf laat verhuren en onderhouden.

 

Een gebouw dat zelf digitale contracten sluit met huurders en leveranciers, de administratie voert en zorgt voor een optimale communicatie met alle betrokken partijen. Een gebouw die data veilig beheert en hiermee de basis legt voor compleet nieuwe businessmodellen.

 

Deloitte Consultancy GmbH levert in deze samenwerking haar kennis en expertise op het gebied van analyse en ontwerp van vastgoedprocessen en begeleidt de implementatie van deze nieuwe generatie software bij haar klanten. LOEK! ontwikkelt de slimme software oplossingen en maakt daarbij gebruik van haar reeds in productie zijnde blockchain netwerk, artificial intelligence en IoT oplossingen.

 

Uit voorzichtige berekeningen blijkt dat met deze nieuwe generatie software de exploitatielasten verlaagd kunnen worden met 20-30% en het vastgoedbeleggingsrendement met 0,5-1,0% verhoogd kan worden. Diverse in Duitsland gevestigde nationale en internationale corporate vastgoedondernemingen hebben reeds interesse getoond in deze revolutionaire ontwikkeling. Deloitte Consultancy GmbH biedt klanten de gelegenheid om in de pilotfase al kennis te maken met deze nieuwe generatie software.

Voor inhoudelijke vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

 

Kees van Iwaarden
Managing Director LOEK!
T : +3110-2499550
kees@loekonline.nl

 

Hendrik Aholt
Senior Manager Deloitte Consulting
T: +49 151 5800 4755
haholt@deloitte.de

 

Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Sociëteit Vastgoed Persbureau
Claudia van Haeften
Directeur Sociëteit Vastgoed
T: 026-4720501
www.societeitvastgoed.eu