‘Wat nou als het gebouw zélf centraal staat en alle informatie van dat gebouw op 1 plek te vinden, te delen en aan te passen is?’

LOEK! is niet zomaar een idee. Deze gloednieuwe kijk op gebouwenbeheer is getriggerd door meer dan 30 jaar praktijkervaring. Vanuit de gedachte dat er heel veel tijd, geld en energie bespaard kan worden, als alle partijen op een makkelijke manier zouden kunnen samenwerken.

 

Bedenker en oprichter Kees van Iwaarden (1965) begon bijna 30 jaar geleden als chemisch analist bij een dakrollenfabrikant en heeft de dakdekkerswereld daarna nooit meer verlaten. Als verkoper van dakrenovatieprojecten, had hij elke dag contact met woningbouwcoöperaties, gemeentes en (ver)huurders. En later, als eigenaar van zijn eigen dakdekkersbedrijf, kwamen daar beleggers en vastgoedbeheerders bij.

 

Dubbel werk
Wat hem het meeste opviel? Het gebrek aan communicatie in de keten en het dubbele werk dat iedereen doet. “Ik zag dat iedereen alle informatie, over een lekkage bijvoorbeeld, over zat te typen in zijn eigen systeem. Daar gaat niet alleen informatie bij verloren; het is heel veel werk. Wat is nou de gemeenschappelijke deler van al die partijen? Het gebouw zelf. Waarom slaan we die informatie dan daar niet op? En dan zo dat iedereen die makkelijk met elkaar kan delen?”

 

Slimmer samenwerken
En ziedaar: de geboorte van loekonline.nl: een digitaal gebouwendossier, waar alle informatie over je gebouw(en) bij elkaar is opgeslagen, zodat je die makkelijk kunt delen met partners in datzelfde netwerk. Aangesloten op een veilig blockchain netwerk, waardoor je data niet gehackt kunnen worden en iedereen altijd de laatste informatie heeft. Met een handige community, waar je niet alleen apps vindt, maar ook een contractenapplicatie en een uitgebreide zoekmachine voor het vinden van leveranciers.

 

Met LOEK! kun je voortaan slimmer samenwerken, je bestanden delen, zelf je contracten opstellen en nieuwe leveranciers zoeken.

Kortom: LOEK! vindt dat gebouwenbeheer veel slimmer kan. Veel slimmer.

Kees van Iwaarden - gebouwenbeheer - building management

Kees van Iwaarden

LOEK! stelt zich voor

Benieuwd naar de personen achter LOEK!? Maak kennis met het team.
team_image

Kees van Iwaarden

Directeur

team_image

Frank Ruitenga

Project manager

team_image

Shanoe Biere

Senior Tester

team_image

Vikas Pandey

Lead .NET Developer

team_image

Renee Suzanne Koopmans

Manager Marketing en Communicatie

team_image

Sharon Tenda

Jr. Marketing & Communicatie Adviseur

team_image

Karim Mouloudi

Controller

team_image

Jelle Kruithof

Microsoft Azure Support