‘Wat nou als een gebouw zich zelf gaat beheren en alle informatie over het gebouw op 1 plek te vinden en te delen is met anderen?’

LOEK! is niet zomaar een idee. Deze gloednieuwe kijk op gebouwenbeheer is getriggerd door meer dan 30 jaar praktijkervaring. Vanuit de gedachte dat er heel veel tijd, geld en energie bespaard kan worden, als het gebouw zich zelf zou kunnen beheren en alle partijen op een makkelijke manier zouden kunnen samenwerken.

Bedenker en oprichter Kees van Iwaarden (1965) begon bijna 30 jaar geleden als technisch adviseur bij een dakdekkersbedrijf en later startte hij samen met een compagnon zijn eigen bedrijf wat uitgroeide tot een succesvolle onderneming in de dakenbranche. Dagelijks had hij contact met gebouweigenaren, gebouwbeheerders, adviseurs, onderaannemers en leveranciers en ondervond hoe inefficiënt partijen in de vastgoedbranche met elkaar samenwerken.

Dubbel werk
Wat hem het meeste opviel? Het gebrek aan communicatie in de keten en het dubbele werk dat iedereen doet. “Ik zag dat iedereen alle informatie, over een lekkage bijvoorbeeld, over zat te typen in zijn eigen systeem. Daar gaat niet alleen informatie bij verloren; het is heel veel werk. Wat is nou de gemeenschappelijke deler van al die partijen? Het gebouw zelf. Waarom slaan we die informatie dan daar niet op? En dan zo dat iedereen die makkelijk met elkaar kan delen?”

Slimmer samenwerken
En ziedaar: de geboorte van loekonline.nl: een online platform, waar je eenvoudig zelf je eigen online community opbouwt, bestaande uit leveranciers en adviseurs waar jij mee samenwerkt. Daarnaast kan je gebruik maken van slimme app’s om gebouwen super efficiënt te beheren.

Kortom: LOEK! vindt dat gebouwenbeheer veel slimmer kan. Veel slimmer.

Kees van Iwaarden - gebouwenbeheer - building management

Kees van Iwaarden