Waarom LOEK!?

Wij vinden dat gebouwenbeheer slimmer kan. Veel slimmer. Door de informatie over gebouwen bij het gebouw zélf te laten en niet over allerlei partijen te verspreiden, kun je voortaan soepeler, sneller en inzichtelijker samenwerken. Dat gaat je dus tijd, geld en energie besparen en vooral heel veel handige extra’s opleveren.

Alle informatie overal en altijd toegankelijk - LOEK!
Slim samenwerken met je zakelijke partners - collaboration - LOEK!
Veilig in de blockchain - LOEK!
Online community - LOEK!
Slimme contracten - smart contracts - LOEK!
koppelen met API’s - connecting with APIs - LOEK!

Veilig in de blockchain

LOEK! is gekoppeld aan een blockchain, een netwerk van computers die online met elkaar verbonden zijn. Elke computer bevat een transactiedatabase, een soort logboek, waarin exact dezelfde informatie is opgeslagen. Sla je bijvoorbeeld een huur- of servicecontract op in het digitale gebouwendossier, dan wordt er een zogenaamde ‘vingerafdruk’ van het document gemaakt. De vingerafdruk is een zogenaamde hashcode, een tekenreeks, die exact de inhoud van het document representeert. Deze code wordt met een datum en tijd opgeslagen in alle computers die deel uitmaken van het netwerk. Automatisch wordt gecontroleerd of de opgeslagen code overal in het netwerk gelijk is.  

Wat heb je hier nu aan?

Het is onmogelijk dat iemand de inhoud van een document die opgeslagen is in het digitale gebouwendossier ongezien verandert. Je ziet dus altijd of een document of databestand wel of niet origineel is. Hiermee voorkom je allerlei onnodige discussies omdat iedereen altijd hetzelfde document of bestand ziet. Hackers kunnen ook onmogelijk de beveiliging van alle computers in het netwerk tegelijkertijd kraken. Jouw informatie is dus superveilig opgeslagen.

Ja, ik wil een gratis account aanmaken
LOEK!